onsdagens önskemål

Ikväll vill jag bara äta stora oliver med kärnor i, sitta ute i solen.. umgås, kramas.. 

men det jag ska göra är att måla tavlor. önska mig lycka till.. :)

här är i alla fall två gamla alster.



det här borde kallas kärlek.




Utsikt från vårt fönster.

onsdag

Strax jobbet, hann med ett snabbt besök på roasters för en take way kaffe, hämtar mina jobbkläder nu, och ni skulle veta vad som väntade mig igårkväll.. jag ska lägga upp lite bilder sen ikväll! 






Just nu

Väntar en helkväll med min underbara som skämmer bort mig med soppa och vitlöksbröd. han är allt bra snäll.. och om det inte vore nog så har han även promenerat och hyrt mig filmen factory girl med sienna miller. den är så bra! 

allt det här gör han fast att han klev upp 8 imorse (och jag sov till 10) och jobbat hela dagen.. jag måste komma på något bra att gottgöra den underbara själen med.. 



Tisdag

Precis hemma en snabbis för att byta om inför jobbet, tog en skön morgonpromenad i sommarvärmen,  till er andra som lite pessimistiskt tycker att hösten närmar sig, borde också sitta barfota och sola i hamnen. 

Här är några fler bilder från lördagen.. 






and all you need is - love

kvalitén på bilderna är kanske inte den bästa. med det är det enda jag kan få lägga upp med den här internetuppkopplingen.. skit också. min älskling är inte heller så glad just nu.. (tydligen är internet inte så bra för hans tv-spel heller.. ) men vi åt en himla god middag i alla fall.. bättre än soppan som väntade här hemma på oss. :) 




Idag






Lördagsnatt


Sandra


Mitt hjärta

Jag


payday

Lönedags! japp, nu har vi fått lön.. och ack så besviken man kan bli ibland, hur ska jag ta mig till australien utan pengar hade vi tänkt? jag åker i alla fall den 8e september.. önska mig lycka till! 



än en lördag

Ikväll har min älskling varit ambitiös och anordnar privatfest på brasseriet.. kom precis hem från jobbet, ska byta om lite snabbt, bättra på mitt smink och sen är jag redo för allt. min bättre hälft, sandra, jobbar dock på hotellet fram till tio, förhoppningsvis kan jag räkna med finbesök sen!

kul ska det bli!! 




randigt

Igår hade jag min fina randiga tröja från paris, maja brukar håna mig om att det faktiskt ser ut som en bebis tröja, vilket det säkert är.. men som tur är har jag och de små själarna samma storlek. tror jag fick ge 10€ på en mysig cafégata.. ungefär samma tid som jag cyklat vilse och sandra var fast med en galen canadensare som prompt vill vänta på att jag kommer tillbaka så inte sandra måste vara alldeles själv och ensam med den underbara utsikten över seinne och kyrkan notre damn. haha! fyra timmar senare hade jag shoppat, strosat och druckit ice tea klart.. 

Igår

Var vi inte de enda som hittat till piteå dansar och ler.. efter att jag irriterad och målmedvetet försökt att tränga mig förbi de enorma massorna folk som absolut ska kolla på minsta lilla grej. hittade jag en gullig asiat som sålde nygjorda våfflor. Jag tog en med grädde och jordgubbssylt, 35 kr fick jag betala för det goda! 

VI hängde hos sandras fina lillebror och hann även med ett besök hos en vän.. kul kväll och det bästa var att jag var hemma kl 11! skönt som tusan. 


and all you do is laugh.







En Trio

Idag händer något som inte hänt på väldigt länge. Jag sandra och maja ska umgås ensamma med varandra. Ska bli så kul! Igår spenderade jag kvällen med en kycklingsallad i solen.. Firade lite min två dagars ledighet som jag får nu! Nu åker jag till piteå... Vi ska äta sockervadd, strosa runt och njuta. Och ja, jag tog sovmorgon till nu..

tusen dagar till vila..


Tjohoo.. kommer att vara ledig torsdag och fredag den här veckan, hur underbart bra känns inte det? 

Old habits die hard




Om du har tråkigt en tisdagskväll kan jag rekommendera en av de bästa låtarna i en av mina favoritfilmer Alfie. 
leta upp Old habits die hard - mick jagger.. du kommer nog inte bli besviken.. 

Ibland blir man träffad av det.. lycka.

Mitt hjärta tog tusen små hopp när jag fann denna fina lilla bit av ett visitkort i min rosédränkta väska.  Det här är den saknade biten av ett fint visitkortet som jag fick en tidig morgon på bilrutan. jag blev förkrossad när jag såg att den blivit blöt och ihopsmulad och att en bit av det fattades. Men så fann jag denna lilla fruktansvärt saknade bit, en vecka senare! lättad kan man minst sagt säga.. 



lördagsnatt

Lördagskvällen slutar med världens mysigaste hemmakväll hos min fina.


På landet

en del av lördagskvällen spenderade jag ute i vår stuga på landet.. älskar verkligen naturen på sommaren speciellt den svenska landsbygden.. nu kanske inte de 3 milen ut till den räknas som "landet", men det känns nästan som det.

lite inredningsbilder får ni ta del av. :) kvalitén är kass med dock det bästa som min sonyericsson har att erbjuda.






en ice age dag

För exakt tio dagar sen idag hade vi en ice age kväll på bio, och till er som fortfarande funderar på att se den kan ni hellre ligga bekvämt hemma,i egen soffa och sätta in dvdn ice age 1 istället. det var dock några i vårt sällskap som faktiskt tyckte om den.. 3 av 5 närmare bestämt. Så till er övriga 40% som är mindre lättroade, måste jag tyvärr förbereda er på en 3 timmar lång väntan på ett ospännande slut. 




fredagens sanning..

Jag har en väldigt klok vän som alltid förstår och lyssnar när det behövs.. vi kom ganska precis fram till att den elin som dyker upp mer framöver är lite mindre rockstar och lite mer jobbande och klok. vi tänkte lägga det på hyllan ett tag och det känns som ett väldigt skönt beslut just nu, med tanke på att jag jobbar konstant fram till nästa fredag. :) 

ni vet hur man känner ibland att man vill stanna tiden en stund och andas, så känns det exakt nu. 


Onsdagsnatt.


ikväll

saknar jag bara en person, och ska försöka trösta mig i goda vänners sällskap. Jobbade till åtta och nu kom jag precis ut ur duschen, ska cykla in mot stan och möta upp sandra. Tänkte inte ta mig en helkväll dock.. en jobbdag imorgon också.



Vilda drömmar

Vissa dagar känns vardagen som något verkligen speciellt, men idag känner jag mig bara malplacerad och oinspirerad, som att jag är på fel plats vid fel tidpunkt. Just nu längtar jag tillbaka till exakt det här ögonblicket, jag tog bilden en sen eftermiddag i huhlue game reserve i sydafrika för exakt 1 år och fyra månader sen. 


oundviklighet är ibland tung att bära

En mysig dag på stranden avslutades med ett skönt grillhäng med gott sällskap, jag åt förstås inte grillat utan tortellini. När ska det här italienska begäret sluta? 



when tuesday never seems to end.

Känner mig lycklig i hela kroppen när det inte är ett moln på himlen och  ingen tid att passa förutom ett gym. Nu blir det Pesto Tortellini och vitaminjuice till frukost. Jag ska även försöka få tag i sportig dam som förhoppningsvis vaknat, och så ska jag försöka få mig en puss och en kram idag av en mycket speciell person. bra planering av dagen va? 



Nu gör det inget längre..

Att jag haft ett missöde på konsum precis, råkade slänga min bilnyckel i soporna. Hade gud varit med mig så hade han inte låtit det hända i en 1,5 m djup soptunna. Efter lite grävande och inre gråtande hittade jag den äntligen igen. och nu vilar den i tryggt förvar på sanitering i sprit.
men nu till den stora händelsen idag; 
Dear Elin Hedman
This is to advise that you have been granted a Working Holiday Visa, Subclass 417, on 13 July 2009.

(!!!!)


Måndags sovmorgon

Börjar 14:55 imorgon.. gudars så fruktansvärt välbehövt och skönt det kommer att bli! Vi har fixat visum idag, ska vänta på en accept.. sen finns det inte mycket som håller mig kvar längre förutom ett hjärta som rotat sig fast i sten.


Foto


lördag

Jag älskar att måla... och se på när andra gör det. men om du ska måla om i ett kontor, se då till att inte måla fina linjer på gropig väv. usch och fy vad svårt att få det snyggt och stiligt som man vill ha det egentligen. Ambitiös är dom i alla fall. 


sommarbaby

Jag och sandra har ibland svårt att inte följa våra känslor, alltid. som när vi egentligen borde infinna oss på personalfest, äter vi pizza i solen och pratar skit. Och ibland känns det mer än bara rätt. 

Sandra gick förstås vidare mot festen och jag kröp ner i soffan.. helt enligt min känsla just då. 
n


en annan kärlek

Om man inte blir förälskad i hundratals kullerstensgator som löper längs floden seine, mysiga caféer och vin så kan man hitta kärlek i många av Paris bakgator. Som denna, helt galna, secondhand butik som ligger i mitten av Rue de Rivoli. till och med jag blev less på kläder i mängder men för den som är uthållig finns det nog massor med fynd att hitta. 

butiken heter så fint som Free'p'Star om jag inte minns helt fel.. 


mars och nyklippt


true

Vissa saker säger mer än ord. som igår då simon laddar ner Ps-i love you. och ser den med mig bara för att han vet att jag vill det. han stod ut i exakt en timme sen ser jag hur han smyger sig sittandes i soffan och kollar andra viktiga saker på datorn istället. Man kan inte få allt och jag känner mig väldigt stolt när han försöker.  



Tuesday





Den håriga delen av livet

Igår försökte jag att ta ett ordentligt snack med Tyson i hans nivå, på golvet alltså. Vi har lagt fram några grundregler som han bör efterfölja så länge jag är på besök (bara för att jag har mina aningar om att hans andra förälder motarbetar mig lite)

- Tyson får inte sova i soffan
- Tyson får inte smyga upp i sängen medan vi sover
- Han får inte spontan promenera runt i köket bara för att "kolla läget" 
- Han får inte hjälpa till att bära ut soporna som han är helt intresserad och inne i. 
- Han får inte dregla ner det nyskuradegolvet så fort han ser att vi närmar oss hans skrubb med hundgodis i.


En ledig dag



Har min första och sista lediga dag den här veckan, och har en del saker att ta hand om känns det som, t.ex att gör något åt hur jag bor.. herregud. 

Sen har jag ett projekt med att måla några tavlor som ska säljas på gång.. nu ska jag tvätta lite, sortera, och m åla. önska mig lycka till! jag måste även hinna se över min resa i september, har verkligen inte lagt ner mkt energi på den på senaste, känner ångest.. 


doft av regn

Vädret är så underbart när regnet drar undan och solen börjar skina en sen kväll som den igår. 


Igår lagade vi mat, kebab.. så fruktansvärt gott att jag dog på soffan sen. vaknar av simon som skruvar på sig, "elin nu har du sovit genom den här filmen, ska vi lägga oss i sängen nu?" ibland är man inte det bästa av sällskap, men jag höll mig vaken en film om två robotar, som inte kunde prata.. så känns ändå som att jag presterade rätt så bra på filmfronten igår. 



blev tvungen att skratta lite åt mig själv..


När jag kommer hem imorse så inser jag vad jag har haft på mig igår.. pailsey, leopard.. å så har jag valt att dölja mitt zebrahårband. tur är väl det att simon tycker om mig ändå.

love

Min måndagskväll ska spenderas exakt såhär.. 




Nu kommer husse att bli sur, men kunde inte låta bli att fota lilltyson... hur mycket stenhård och tuff amstiff är man om man ligger såhär? 

Med vinden i ögonen

Lördagen påbörjades cyklandes till viktoria, hinner stanna upp för att försöka ta med mig en pizza på pakethållaren, inte det lättaste och en av mina dressingar går sitt öde till möte på storgatanstrottoarkant. Möts av gott folk, gott vin och en riktigt kul fest. 



Ni kan ju kanske gissa vad vi drack till citronen.. saltet står på bordet även. 


En artikel i lördagens tidning påminde oss om varför vi faktiskt ska till australien ett år i september. 
konstverket nedanför rubriken är signerat av mig. :) 


Vi bytte fest efter ett tag och cyklade in mot östermalm, här tar jag en nattbild av kanalen som går genom stan. 


Efter den festen så rör vi oss mot en annan av saras jobbfester och passar även på att möta upp med saras kärlek utanför smedjan. 


Efter tre fester känner vi oss redo för krogen och allstar..  verkligen en skitkul kväll, med allt man kan önska sig.. när lyset tänds vid halv fyra hinner jag med en till pizza på pizzerian vägg i vägg och avslutar kvällen i simonsarmar. allt man kan önska sig alltså.

Just nu

Är jag på väg att äta middag med johanna och cissi, undrar just om det blir thai..eller burgare? det har varit en tuff dag på jobbet och stundvis så har det känt som att jag jobbar i norge. med tanke på antalet norrmän som har beslutat att hälsa på oss i öst. ;) 

och så får jag ju förstås inte glömma några få bilder från gårdagen.




herregud...

gårdagen.. var kul som tusan! den här dagen känns inte lika lovande.. off to work i go! 


Ikväll: klassreunion

Ikväll kommer klassen från gymnasiet att samlas hos vikoria kl 18:30, som ni ser nu så kommer jag kanske dyka upp lite sent..  för ni som känner mig så är det inte helt ovanligt då jag faktiskt kom sent till min student också... (jag var nästan i tid, men hängde tydligen i fel park med fel klass den tiden då champagnefrukosten började. goda minnen...)




Ibland kan sommarpiteå också vara en skatt.

Två fina vänner till mig från gällivare har tagit en tälthelg i piteå, och med tanke på de 5 milen som skiljer våra städer ifrån så var johanna och cissi förstås värda ett besök! Så gårdagskvällen spenderades där... och om jag inte hade träffat johanna så måste jag säga att när vi fann sockervaddsståndet var höjdpunkten igår. 




underbart!

förstå vad glad och förvånad man blir av den här överraskningen en torsdags kväll när man kommer hem till sin pojkvän!
Kan tipsa om mateus rosévin också, för den som gillar ett semimousserande och har råd med prisklassen 57kronor. :)

en typisk söndag..

Jag och sandra brukar ta en lunch dagen efter för att prata om helgen som varit, de gånger vi är lediga en söndag förstås, vilket kanske tråkigt nog inte händer för ofta. 

Den här söndagen var densamma, bara det att lördagen varit desto hårdare än vanligt, vi kommer fram till enkla och användbara lösningar till våra problem och den här gången kommer jag kunna räkna med en chaufför varje onsdag fredag och lördag i två veckor framöver. bra va? 


Tycker något är fantastiskt roligt. ;) 

Idag...

i morse, vaknade jag hos simon... stökigt hår, och på 3 minuter var jag ute ur hans lägenhet. Körde, fort som tusan hem till mig, hoppar i mitt blåställ (ja, undra vad jag jobbar med... ) gör en ordentlig sminkning på 3 min, borstar tänderna, tar med mig 3 skorpor, utan smör dock.. och en yoghurt.. inser att jag måste äta frukosten på vägen till jobbet och kan säga att yoghurt är inte det mest praktiska, inte skorpor heller för den delen att äta en bil. försök hålla i yoggiburken, sked i andra handen och två händer på ratten. Ni förstår säkert.

smulig, kladdig och ruffsig stiger jag in på jobbet som en sol.. :) 

förövrigt så kan jag tipsa er om att drömyoghurt har gjort en lyxvariant som är tjockare och godare, lite mer som en efterätt. jag åt en med smak av persika & vitchoklad i morse, och gud vad jag har tänkt på den idag. Ska nog gå och köpa upp mig ett pack nu snart. 

För er intresserade så ser den ut som följande:




Ett något.


Idag bubblar det i mig av resfeber.. och vill helst av allt känna mig som jag gjorde den här stunden, 
som var förgyllt av ett hopp på Le Louvre's innergård. 

berättade för en på jobbet om vår resa i september och fick reda på att hon gjort en liknande resa, men då till Paris för att jobba som 19 åring, med tog hon sina tre barn, kände ingen, kunde ingen franska och njöt av tillvaron. jag som hade svårt att bara hålla reda på en person där (mig själv förstås). tänk dig då två stycken tvillingflickor på 2-3 år och en bebis.. herregud. vilken tuff och otroligt stark tjej från Moskva jag känner. 

Sedan reste hon till Sverige förstås.. som man kan räkna ut. 

Jag undrade hur det var att hålla reda på alla, i till exempel metron (vilket är knökfullt i rusningstid) och hur hon fick med sig hela familjen på tågen.. hon sa att det var helt lugnt, och skrattade lite, Moskvas tunnelbana är tydligen värre.. Hon inflikade även med att när barnen var yngre i moskva så brukade hon ha koppel på dem, annars gick det inte. Jag kan inte tänka mig hur hon klarade det och överlevde, nu pluggar hon på ekonomlinjen en "klass" (heter det så på universitet?) över mig, jobbar extra och har även en hel liten familj att ta hand om på sidan om.. jag är så förundrad! och mållös, här satt jag och försökte pussla ihop mitt hektiska liv och försökte få allt att gå ihop, men nu känner jag mer en övervägande känsla av, vilket hektiska liv? 

Jag blev helt ställd och otroligt imponerad, gudars... just nu känns en liten resa till australien som en baggis. 

Ibland.. Vill man bara


Gå sin egen väg. 




Vara galen


Vara obrydd


Vara utelåst.


Vara med.


Men oftast kommer man fram till att de bästa ögonblicken sker när man  bara är två... 

RSS 2.0